Niemand is zo arm dat hij geen glimlach geven kan. Niemand is zo rijk dat hij geen glimlach nodig heeft.

Voedingsadvies

A. WAT

Je bent wat je eet! Als mens haal je kracht uit het voedsel dat je opeet. Daarom is het belangrijk om er de nodige aandacht aan te geven. Welke voeding het best bij je past, zal voor ieder verschillend zijn, afhankelijk van je constitutie en je manier van leven (werken) op dat moment. Er zijn echter twee belangrijke vragen die voor iedereen hetzelfde zijn:

  • Hoe werd het gekweekt (= voeding <-> milieu)?
  • Wat gebeurt er met het voedsel éénmaal het in je mond zit? Hoeveel energie heb je nodig om je maaltijd te verteren en hoeveel energie krijg je ervan terug (= voeding <-> je lichaam)?

B. ANATOMIE

Ieder levend wezen haalt zijn kracht uit de natuur (de zon, de maan, de sterren, de planeten, …). Dankzij die natuur kunnen bomen, fruit, groenten, … groeien. Wanneer mensen en dieren gebruik maken van deze vruchten heeft het lichaam als enige doel deze vruchten te ontbinden zodat het de vrijgekomen energie (afkomstig uit de natuur) kan opnemen. Bij het eten van levende wezens zoals zoogdieren, vissen, vogels, reptielen, … ben je een stap verder verwijderd van de rechtstreekse energiebron. Hoe verder je van die energiebron verwijderd bent, hoe meer energie je nodig hebt om die energie uit het voedsel te halen.

Alle materie (voedsel) heeft een bepaalde vibratie. Hoe vlugger het rijpingsproces van plant of dier (sproeistoffen, hormonen) of hoe vlugger de bereidingswijze (microgolf oven) van je voedsel, hoe sneller de vibratie. Hoe sneller de vibratie, hoe hoger het stressgehalte. Het opeten van voeding onder stress zorgt voor innerlijke onrust binnenin jezelf.

M.a.w. je eet je eigen wereld op, waardoor je jouw eigen wereld wordt. Dus hoe beter je de wereld (zowel fauna als flora) verzorgt, hoe beter je jezelf verzorgt.

C. TOEPASSING

Deze kennis is van belang bij iedereen die begaan is met zijn gezondheid en zijn lichaam niet als een vuilbak wenst te beschouwen.

Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko