Niemand is zo arm dat hij geen glimlach geven kan. Niemand is zo rijk dat hij geen glimlach nodig heeft.

Healing Tao

A. WAT

Het is een methode die gebruik maakt van de Universele Tao. Universele Tao is gebaseerd op traditioneel taoïsme dat zich al meer dan 8000 jaar verdiept in de oorsprong en de krachten van het universum. Het beschikt over een praktische ervaringsschat, die je toelaat de weg of de Tao (de natuur, het universum) beter aan te voelen en die te integreren in je leven.

Healing Tao betekent: genezen door de kracht van het Universum binnen jezelf te ervaren. Aan de hand van verschillende oefeningen versterk je de spirituele connectie met het Universum. Op die manier kan je jezelf opladen met deze energie.

B. ANATOMIE

Ieder element dat deel uit maakt van het Universum heeft zijn/haar kwaliteit. Zo weten we : dat onder invloed van de zon alles meer tot bloei komt, dat de stand van de maan het getij en de menstruele cyclus beïnvloedt of dat het water ons tot innerlijke rust brengt, enz.

Als mens maken we deel uit van het Universum waardoor je eveneens onderhevig bent aan zijn/haar wetten en krachten. Hoe meer je er mee verbonden bent, hoe meer je er gebruik kan van maken.

Bewustzijn zorgt er voor dat je alles intenser beleeft. Wanneer je tijdens een gesprek bewust wordt van het geblaf van een hond, dan zal op dat moment het geblaf meer op de voorgrond treden en zal je het als dominanter ervaren doordat het in je bewustzijnsveld getreden is. Door de Universele krachten bewuster te beleven, kan je er op een intensere manier gebruik van maken.

Als mens verhoudt je tot het Universum zoals een druppel zich tot de zee verhoudt. Je bent slecht een klein deel van het geheel, maar je beschikt wel over de eigenschappen van het geheel. Als mens ben je zowel het individu als het Universum. Door je met het Universum te verbinden kan je (zolang je de wetten respecteert) ook gebruik maken van zijn/haar krachten.

C. TOEPASSING

Deze methode heeft zijn therapeutisch nut wanneer:

  • Je de connectie met de aarde verloren bent waardoor problemen zoals hyperventilatie, fobieën, depressie, huilbuien, … ontstaan.
  • Je jouw inwendige organen wenst te zuiveren (zie Chi Nei Tsang).
  • Je jouw innerlijke kracht wilt versterken.
Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko