ZATERDAG 16 DECEMBER VAN 09U00 TOT 12U00 : HET PAD VAN DE VREEDZAME KRIJGER

Osteopathische lymfedrainage

A. WAT

Het is een techniek die rechtstreeks op de circulatie van je lymfe en onrechtstreeks op de circulatie van je hersen- of cerebrospinaalvocht en je bloed inwerkt. Via je ademhaling in combinatie met lokale bewegingen wordt de opwaartse aanzuigkracht verhoogd zodat je lymfecirculatie, tegen de zwaartekracht in, naar boven gestimuleerd wordt.

B. ANATOMIE

Lymfe is een uit het bloed afkomstig weefselvloeistof die voedingsstoffen naar de verschillende weefsels (organen) vervoert. Daar neemt het je afvalproducten op en vloeit vervolgens door een uitgebreid stelsel van holten en kanalen weer in je bloedvatenstelsel. Op uitzondering van je rode bloedcellen bevat het alle bestanddelen van je bloed. Naast het brengen van voeding naar je verschillende weefsels heeft ze als belangrijkste taak je lichaam te zuiveren van alle mogelijke vijanden. De lymfe speelt dan ook een belangrijke rol in je immuniteitsproces.

C. TOEPASSING

Deze methode heeft zijn therapeutisch nut wanneer:

  • Je geconfronteerd wordt met alle vormen van oedeem (vochtophoping)
  • Je problemen hebt ten gevolge van een verstoord of overbelast immuniteitssysteem: chronische vermoeidheid, klierkoorts, migraine, allergieën, sinusitis, repetitieve verkoudheden, …
  • Je last hebt van zwaarlijvigheid, darmstoornissen (constipatie, aambeien, fistel, …).
Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko