Niemand is zo arm dat hij geen glimlach geven kan. Niemand is zo rijk dat hij geen glimlach nodig heeft.

Karsai Nei Tsang

A. WAT

Karsai Nei Tsang is een zachte, liefdevolle techniek die deel uitmaakt van de opleiding Chi Nei Tsang waarbij de behandeling specifiek gericht is op je bekkenstructuur.
Karsai Nei Tsang is een behandelingstechniek om je seksuele organen, klieren en de omliggende structuren vrij te maken van fysieke (zware metalen, spier en ligamentaire spasme) en emotionele (schaamte, angst, frustratie, schuld,...) blokkades.
De overgeleverde kennis van Taoïstische meesters zorgt voor een goede doorbloeding en het in balans brengen van je hormoonspiegel.

B. ANATOMIE

Je seksueel centrum (baarmoeder/prostaat) staat symbool voor je persoonlijkheid. Wat van jou persoonlijk is en het liefst voor jezelf houdt. Vandaar de meeste weerstand om die zone letterlijk en figuurlijk bloot te geven.
Het is de plaats waar je niet verwerkte processen, trauma's stockeert. Eigenschappen, karaktertrekken waar je niet trots op bent of waar je voor schaamt (cfr. schaambeen).

Anderzijds is je seksueel centrum tevens de plaats waar je potentie, je mogelijkheden, je innerlijke kracht ligt opgeslagen. Om als individu te kunnen overleven in onze huidige samenleving waar het individu zwaar onder druk komt te staan door de maatschappelijke druk word je (al of niet bewust) verplicht om je persoonlijkheid te ontwikkelen.

Op die manier ontstaat de haat/liefde, aantrekking/afstotingsreactie rond seksualiteit en is seksualiteit zo sterk aanwezig in onze huidige samenleving.

C. TOEPASSING

Deze methode heeft zijn therapeutisch nut wanneer :

  • Je gynaecologische aandoeningen hebt zoals wegblijven van menstruaties, hevig menstrueel bloedverlies, onregelmatige of pijnlijke menstruaties, pijnlijke eisprong, vruchtbaarheidsproblemen, verminderd libido.
  • Je erectiestoornissen of prostatitis hebt.
  • Je geconfronteerd wordt met urine verlies, veelvuldig of pijnlijk urineren.
  • Je last hebt van schildklierproblemen, geheugenverlies, migraine, constipatie.
  • Je te kampen hebt met depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, seksueel traumatische ervaringen, problemen met het andere geslacht, ...
  • Je rug, heup of knieklachten hebt.
Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko