ZATERDAG 16 DECEMBER VAN 09U00 TOT 12U00 : HET PAD VAN DE VREEDZAME KRIJGER

Bodyfun: leven in je buik

Met de workshop leven in je buik wil kinesitherapeut/aetiopaat Margo Koen gedurende twee zaterdagen het belang van een ontspannen en goed functionerende buik extra in de verf zetten.
"Leven in je buik" staat voor meer leven in je buik creŽren, als voor bewuster te leven vanuit je buik. Dit kan door je buik van zijn fysieke en emotionele spanningen te bevrijden waardoor er een mentale ontlading van het lichaam ontstaat.

Vanwaar de interesse om deze workshop te geven?
Vanuit mijn praktijkervaring ben ik er mij meer en meer van bewust hoe belangrijk het is om onze buik vrij te maken van alle mogelijke spanningen. In de eerste plaats is het uiterst belangrijk voor onze gezondheid dat ons spijsverteringsstelsel goed functioneert. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van onze voedingsstoffen in ons lichaam en het afgeven van onze afvalstoffen. Voedingsstoffen zorgen voor de nodige energie en vitaliteit, afvalstoffen zorgen voor extra belasting van het lichaam en kunnen allerlei kwalen veroorzaken gaande van allergie tot futloosheid. Anderzijds zijn onze inwendige organen sterk verbonden met onze ruggengraat en bekkenstructuur waardoor rug, nekklachten of uitstralingspijnen vaak hun oorsprong vinden in onze buik.

Wat bedoel je met het bevrijden van emotionele spanningen?
Naast het verwerken van onze voeding hebben onze organen ook de taak om onze emoties te verwerken. Het is niet toevallig dat je geen hap meer kunt eten wanneer je juist een onaangename situatie hebt meegemaakt. Vandaar ook de uitdrukken "er ligt iets op mijn maag". Hoe meer je organen emotioneel belast zijn, hoe moeilijker ze het hebben om je voeding te verteren. Dit verklaart waarom bepaalde personen spijsverteringsproblemen hebben met bepaalde voedingsstoffen.

Hoe verklaar je de mentale ontlading?
Tegenwoordig leven we in een maatschappij waar we overladen worden aan mentale prikkels. Ons hoofd (hersenen) wordt op die manier overbelast aan informatie via media, tijdschriften, internet, telefoonverkeer,... waardoor symptomen als hoofdpijn, migraine, chronische vermoeidheid, oogproblemen, depressie een logisch gevolg hiervan zijn. Deze mentale input zorgt ervoor dat het zwaartepunt van ons lichaam zich naar boven verplaatst waardoor we letterlijk en figuurlijk minder stabiel worden. De ene dag voelen we ons goed in ons vel, de andere dag slecht. Door onze buik vrij te maken van fysieke en emotionele spanningen, brengen we de energie naar beneden waardoor we enerzijds een helder hoofd bekomen en anderzijds ons zwaartepunt naar beneden verplaatsen. Hoe lager je zwaartepunt, hoe stabieler en zelfzeker je in het leven staat.

Wat mogen de mensen verwachten tijdens deze twee dagen?
Tijdens de eerste zaterdag wordt vooral de aandacht gevestigd aan het losmaken van de fysieke spanningen terwijl de tweede zaterdag meer in het teken staat van het bevrijden van de emotionele spanning. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van losmakende, versterkende, specifieke ademhalingsoefeningen, zelfmassage van je buik, buikmassage op een ander en meditatietechnieken.

Data en praktische info zie agenda.


Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko