Niemand is zo arm dat hij geen glimlach geven kan. Niemand is zo rijk dat hij geen glimlach nodig heeft.

De zin van het lijden (ziek zijn is de weg naar gezondheid !)

Wanneer je fysieke klachten hebt of wanneer je niet goed in je vel voelt, dan maakt je innerlijke zelf (onze ziel), via je lichaam duidelijk dat je de weg verloren bent. De optredende klachten hebben als doel je aandacht te trekken en je daarbij in vraag te stellen. Zolang je jouw symptoom niet begrijpt, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel ontstaat er berusting (en leer je leven met je ongemakken of beperkingen) ofwel aanvaard je jouw symptoom niet en ga je de strijd aan om er zo snel mogelijk van af te geraken. Aangezien je symptoom zich binnenin jezelf bevindt, vecht je steeds tegen jezelf. In deze strijd ben je dan ook altijd de verliezer. Het heeft dan ook geen enkele zin om je symptomen (via medicatie of operatie) te laten verdwijnen zonder de ware betekenis begrepen te hebben.

Ieder van ons heeft een welbepaalde taak te vervullen. Wanneer je op je eigen pad wandelt, voel je je gelukkig en ben je tevreden met wat je hebt. De problemen ontstaan wanneer je jouw pad om de een of andere manier verlaat. Het begrijpen van je klachten is de eerste stap in je genezingsproces. Dit kan door inzicht te krijgen in de geschiedenis van je klachten, want je bent vandaag het product van gisteren. Je symptomen zijn je wegwijzers die je naar het punt brengen waar je jouw pad verlaten hebt. In je leven krijg je niet altijd wat je wilt maar wel wat je nodig hebt.

Hoe meer inzicht in je problematiek, hoe gemakkelijker het aanvaardingsproces. Aanvaarden betekent begrip en mededogen voelen voor jezelf in je huidige situatie. Op die manier kan je liefde en aandacht schenken aan die plaatsen van je lichaam die het meest nodig hebben.

Bij het zoeken naar de oorsprong van je klachten, kom je iets meer over jezelf te weten. Je wordt een bewuster mens zodat je meer je leven in eigen handen hebt en minder geleefd wordt. Hoe bewuster je leeft, hoe hoger de kwaliteit van het leven wordt.

Word fan van Kineko op Facebook
© Kineko